Renovatie Brouwerij De Neve

Home > Renovatie Brouwerij De Neve Sluiten

De oude brouwerij De Neve wordt hervormt naar 50 wooneenheden. Met oog op het duurzaam behoud van het silhouet van de brouwerij worden zijn beeldbepalende volumes en gevels behouden of hermetst in een zelfde “sfeertint”. Zij vormen de “schil” van het verleden waarbinnen nieuw leven een plaats krijgt.

 Verschillende patio’s zijn er “uitgesneden”. Deze zorgen voor licht en luchtigheid diep in de volumes en begeleiden de bezoeker van de bestaande poorten van de schil naar de deuren van bijna alle individuele woningen. De gevels van de patio’s worden gevormd door oude en nieuwe wanden die de brouwerij voelbaar moeten maken tot in elke woning.

Bijna elke woning is specifiek opgebouwd in functie van zicht, in één richting, op het cultuurlandschap (in het zuiden) en van doorkijken, in de andere richting, naar een fragment van de oude brouwerij.

De brouwerij wordt een wooncomplex met een divers aanbod van woontypes. Gezien het belang en betekenis van de vroegere brouwerij voor zowel het dorp als zijn bezoekers, wordt ze echter niet volledig geprivatiseerd. Een semipublieke toegankelijkheid van de binnenkoer is deel van het concept. Die toegankelijkheid wordt nog verhoogd door de inplanting “tussen koer en dorpsstraat” van commerciële ruimtes.

De Bouwerij Architects werkte voor dit project samen met architectenbureau A33.

Wat u moet weten

DE BOUWERIJ IS EEN FULL SERVICE ARCHITECTENBUREAU DAT ZICH RICHT OP DUURZAME PROJECTEN, IN HUN VORM EN FUNCTIE. WIJ HALEN ONZE INSPIRATIE UIT DE 'CRADLE TO CRADLE' FILOSOFIE, EEN PRINCIPE DAT ONS LAAT WERKEN BINNEN DE INTEGRITEIT VAN DE NATUUR. ELKE UNIEKE AMBITIE VAN ONZE KLANTEN IS ONZE UITDAGING OM DE PERFECTE OPLOSSING TE ONTWERPEN.




Werken bij De Bouwerij?

Ben je (ir) architect?
Gedreven en communicatief?
Ken je uw vak?
Contacteer ons!